Çağlar Kanber

Hakkında

2001 yılında TED Ankara Koleji’ni bitirdi. 2005 yılında Bilkent Üniversitesi, İletişim ve Tasarım bölümünden lisans derecesini, ardından da İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sinema ve Televizyon programından yüksek lisans derecesini aldı.
2006 yılından itibaren kamera asistanı olarak çok sayıda reklam, klip ve uzun metrajda çalıştı. 2009 yılında dijital sinema kameralarının çizgi üstü yapımlarda kullanılmaya başlanması ile, kendisini bu yönde geliştirerek, sektörün en bilinen dijital görüntüleme teknisyenlerinden (DIT) biri haline geldi. Aynı dönemde dünyanın önde gelen profesyonel kamera üreticilerinden Arri ve RED Digital Cinema şirketlerinde ve Münih Bavaria Stüdyoları’nda eğitim gördü.
2011 yılından beri, televizyon ve internet reklamlarında görüntü yönetmeni olarak çalışıyor ve aynı zamanda İstanbul Şehir Üniversitesinde yarı zamanlı olarak “Introduction to Cinematography” dersini veriyor.
Görüntü Yönetmenleri Derneği’nin kurucu üyelerinden biri olmakla birlikte halen aktif olarak yönetim kurulunda görev alıyor.