Kalp, Göz, Zihin; Görüntü Yönetmeni Kadınlar Sinemalarını Anlatıyor

 

 

31. Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen “Kalp-Göz-Zihin; Görüntü Yönetmeni Kadınlar Sinemalarını Anlatıyor…” panelini başarıyla gerçekleştirdik!

Bu yıl, festivalin ulusal uzun metraj film kategorisinde yer alan on bir filmin dördünün görüntü yönetmeninin kadın olması bizlere büyük bir gurur yaşattı. Belgesel ve kısa film kategorilerinde de sektörümüzde kadın görüntü yönetmenlerinin giderek artması ve nihayetinde görünürlük kazanmaları, sinema dünyasında bir dönüm noktası olarak kaydedildi. Türkiye’de ve belki de dünyada ilk kez böylesine güçlü bir temsiliyetin yaşandığı bu anı, görüntü yönetmeni kadınların cümleleriyle taçlandırarak tarihe not düştük.

 

 

 

Meryem Yavuz, Deniz Eyüboğlu, Ece Latifaoğlu ve Zeynep Seçil’in değerli katkılarıyla gerçekleşen panelde, moderatör Neslihan Siligür’ün yönlendirmesiyle sinemada kadın olmanın zorlukları, başarının öyküleri ve sinemaya katkıları masaya yatırıldı. 3. Çukurova Altın Koza Film Akademisi bünyesinde düzenlenen bu unutulmaz etkinlik, sinema dünyasındaki kadınların gücünü ve vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.

Festivalin ruhunu ve kadın sinemacıların başarılarını kutlarken, bu ilham verici anlara tanıklık eden tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

 

 

 

Benzer İçerikler: