GYD, Altın Koza Film Festivali’nde Sinemaseverlerle Buluştu

Bu yıl 30. yılını kutlayan Altın Koza Film Festivali, sinema sektörünün önde gelen isimlerini ağırlama misyonuna sadık kalarak, Görüntü Yönetmenleri Derneği tarafından düzenlenen etkileyici etkinliklere ev sahipliği yaptı. Festivalin bu yılki programının önemli etkinliklerinden ikisi, “Küçük Ekipman, Büyük Yaratıcılık” başlıklı bir atölye ve “Sinematografinin Gücü” adını taşıyan bir panel oldu.

Küçük Ekipman, Büyük Yaratıcılık Atölyesi

Görüntü Yönetmenleri Derneği, sinemaseverlere sinematografinin sırlarını keşfetme fırsatı sunan “Küçük Ekipman, Büyük Yaratıcılık” atölyesinde bir araya geldi. Atölyenin eğitmeni olan Nusret Emre Bilgin (GYD), Fujifilm’in katkılarıyla interaktif bir atölye gerçekleştirdi. Katılımcılara, sinema dünyasının büyüsünün küçük ekipmanlarla nasıl yakalanabileceği temel alındı. Görüntü yönetmenlerinin, sınırlı kaynaklarla büyük projeleri nasıl hayata geçirdiklerine dair deneyimlerini paylaştığı bu atölye, sinemaseverlere öğretici bir yolculuk vaat etti.

Sinematografinin Gücü Paneli

Festivalin bir diğer ilgi çekici etkinliği “Sinematografinin Gücü” paneliydi. Panelin moderatörlüğünü Emre Köktaş (GYD) üstlendi ve panelde görüntü yönetmeni Eyüp Boz (GYD), yönetmen Serdar Akar, gazeteci ve sinema yazarı Olkan Özyurt ile Anadolu Üniversitesi Sinema-TV Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Aysun Yüksel gibi konuşmacılar yer aldı. “Sinematografinin Gücü” paneli, katılımcılara sinematografinin hikaye anlatımındaki önemini vurguladı. Ayrıca farklı sinematografik tekniklerin atmosfer oluşturmadaki ve duygusal etkileşim yaratmadaki rolünü, sinematografinin farklı film türleri arasındaki farklarını ve kurgu ile olan ilişkisini anlatarak, tecrübeli konuşmacıların paylaştığı deneyimlerle katılımcılara ilham verme amacını taşıdı. Bu panel, sinema tutkunları için büyük bir ilham kaynağı oldu ve festivalin unutulmaz anılarından biri olarak hafızalarda kaldı.