GYD: Yakın İkili

Görüntü Yönetmenleri Derneği bünyesindeki “Yakın İkili” Videocast serisi ile sinematografi dünyasına yolculuk başladı!

Görüntü Yönetmenleri Derneği, “Yakın İkili” adlı yeni bir videocast programıyla sinematografinin iç dünyasına ışık tutuyor. Sinema sanatının temel taşlarından olan görüntü yönetmenliğine dair GYD üyeleriyle eşsiz deneyimler ve bakış açılarını barındırıyor.

Görüntü yönetmenliği dünyasının detaylarını irdeleyip daha yakından keşfetmek ve sinematografi alanındaki usta isimlerin yolculuğuna tanıklık etmek isteyenler için “Yakın İkili,” ilk bölümünde Doğan Sarıgüzel (GYD), ikinci bölümünde Barış Aygen‘i (GYD) ağırladı.

“Yakın İkili” serisi, izleyicilere ve dinleyicilere sinema dünyasının sırlarını ve sinematografiye dair kritik unsurları açığa çıkarıyor. Görüntü yönetmenlerinin sahneleri nasıl tasarladığı, ışığı nasıl kullanarak atmosferi nasıl yarattığı gibi teknik detaylar, programın odak noktasını oluşturuyor.

“Yakın İkili” videocast serisini GYD’nin Youtube ve Spotify sayfalarından takip edebilir, aynı zamanda Poddy‘i indirerek de dinleyebilirsiniz.