Uluslararası Sinematografi Zirvesi (ICS) 2023

“Sinema Dünyasının Merkezindeki Heyecan Verici Buluşma: Uluslararası Sinematografi Zirvesi 2023”

Amerikan Görüntü Yönetmenleri Derneği (ASC) tarafından düzenlenen ve dünyanın bir çok ülkesinden katılım sağlayan görüntü yönetmenlerinin buluştuğu Uluslararası Sinematografi Zirvesi (ICS), geçtiğimiz günlerde (5-9 Haziran) Los Angeles’taki ASC Clubhouse’da gerçekleşti. 33 farklı ülkenin dernek temsilcilerinin katılım sağladığı zirve, sinematografi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi ve heyecan dolu bir atmosfer yarattı.

Bu yılki zirvede, sinematografi teknolojisinin sınırlarını zorlayan birçok panel ve söyleşi yer aldı. Dünyanın ilk Mobil Sanal Prodüksiyon Stüdyosu olan “MagicBox”un tanıtımı büyük bir ilgiyle karşılandı. Ayrıca, The Mandalorian dizisinin görüntü yönetmenleri ve Unreal Engine çalışanlarının dizi çekim sürecine dair gerçekleştirdikleri söyleşi görüntü yönetmenliğinin geleceğine dair bilgiler barındırdı.

Zirvenin en dikkat çekici anlarından biri, usta görüntü yönetmeni Robert Richardson’ın “Air” filminin yapım analizini sunmasıydı. Air filminin yapım sürecinin inceliklerini ve teknik detaylarını paylaşan Richardson, mesleğine dair tecrübelerini paylaştı.

Ayrıca, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık: Uygulamalar, Başarılar ve Kıyaslamalar” gibi önem teşkil eden paneller de da zirvenin gündemine damgasını vurdu. Sinema endüstrisinde çeşitlilik ve kapsayıcılık konuları ele alındı ve sektördeki ilerlemeler ve başarılar tartışıldı.

Türkiye’den Görüntü Yönetmenleri Derneği’nden (GYD) temsilci olarak katılım sağlayan Emre Köktaş, Türkiye sinema sektörü ve GYD hakkında American Cinematographer dergisine kısa bir röportaj verme imkanı da buldu. Röportajın içeriğine dair bilgilere ve zirvenin detaylı raporuna, aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

ICS 2023’ün kapsamlı raporunu okumak için tıklayın!

Benzer İçerikler: