Meryem Yavuz

Hakkında

1983 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sinema eğitimi gördü.

2009 yılında Berlin Film Festivali Yetenek Kampüsü’ne kabul edildi.

Görüntü yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı film İki Çizgi | Two Lines (2008) dünya prömiyerini 65. Venedik Film Festivali’nin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde yaptı, Kumun Tadı | Seaburners (2014) ve Toz Bezi / Dust Cloth (2016) uluslararası ilk gösterimlerini Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde gerçekleştirdiler, Salı | Tuesday (2015), Cannes Film Festivali’nde Kısa Film bölümünde yarıştı, Road to London (2012), dünyanın en prestijli görüntü yönetmenleri festivali Camerimage’da gösterildi.

Görüntü Yönetmenleri Derneği ve Sinema Tv Sendikası yönetim kurulu üyesidir.

Görev aldığı projeler

Seçilmiş Filmografi
2016 – Toz Bezi | Yönetmen: Ahu Öztürk
2016 – Kılçık | Yönetmen: Kerem Ayan
2015 – Salı | Yönetmen: Ziya Demirel
2015 – Gri Bölge | Yönetmen: Derya Durmaz
2015 – Su Birikintisi | Yönetmen: Serdar Yılmaz
2015 – Dağınık Yatak | Yönetmen: Eytan İpeker
2014 – Kumun Tadı | Yönetmen: Melisa Önel
2014 – Yaz Gecesi Gökyüzü | Yönetmen: Can Eskinazi
2013 – Gözümün Nuru | Yönetmenler: Melik Saraçoğlu, Hakkı Kurtuluş
2012 – Buhar | Yönetmen: Abdurrahman Öner
2012 – Emmaporation | Yönetmen: Alp Giray Tabakoğlu
2012 – F Tipi Film | Yönetmen: Hüseyin Karabey
2011 – Nolya | Yönetmen: M. Cem Öztüfekçi
2011 – Sabah-Öğle-Akşam | Yönetmen: Efe Öztezdoğan
2008 – Sapak | Yönetmen: Fırat Mançuhan
2008 – İki Çizgi | Yönetmen: Selim Evci
2007 – Ayak Altında | Yönetmen: M.Cem Öztüfekçi

Ödüller

2016 – 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali | Bilge Olgaç Başarı Ödülü
2009 – 11. Marmara İletişim Kısa Film Festivali | En İyi Görüntü ‘Sapak’
2008 – Kodak Film Okulları Ulusal Yarışması | En İyi Görüntü ‘Ayak Altında’

İletişim