Varicam Etkinliği Gerçekleşti

GYD’nin düzenlediği Başarı Yayıncılık ve Panasonic Business tarafından desteklenen Varicam Etkinliği, 15 Mayıs 2018 tarihinde Honeybee Stüdyoları’nda gerçekleştirildi. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım etkinliğinde sunumların dışında sohbet etme şansı da bulduk. Katılımcılar Panasonic’in ürettiği Varicam serisi kameraları yakından inceleme fırsatı buldular.

Sunumlara Panasonic Business’den Sertaç Polat Panasonic’in genel konumundan söz ettiği konuşmasıyla başlandı. Ardından Başarı Yayıncılık’tan Akın Atlay Varicam serisi kameralar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Zekeriya Kurtuluş Varicam serisinin, İlk&Son, Dijitalist ve Medietek tarafından sağlanan diğer profesyonel kameralarla karşılaştırmasını içeren test görüntülerini katılımcılarla paylaştı. Bu görüntüler daha sonra 8mm tarafından sağlanan renk düzenleme masasında katılımcıların incelemesine sunuldu.

Öğle yemeği için verilen aradan sonra Varicam kameralarla çekim yapmış görüntü yönetmenleri Fatih Türker, Osman Siewertsen, Zekeriya Kurtuluş çekim deneyimlerini paylaşırlarken, Türkiye’de Netflix için çekilen ilk dizide çalışan DIT Hakan Erten Varicam kameraların iş akışları konusunda bilgi verdi. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından kokteylle devam edilen etkinlik böylece sona erdi.

GYD Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan etkinlik çok sayıda meraklı tarafından da izlendi. Canlı yayını kaçıranlar için etkinliğin kaydı GYD Facebook sayfasından izlenebilir.

GYD olarak etkinliğe katılan, katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Bu tür yapıcı, samimi veri paylaşımlarının devamı için cesaretlenmemizi sağladınız. Daha sağlıklı bir üretim ortamı sağlamak için bu tür bilgi paylaşımlarının etkin ve değerli olduğunu düşünüyoruz.