Yönetim Kurulu Başkanından Mektup, Temmuz 2017

20-21-22 Haziran 2017 tarihlerinde Görüntü Yönetmenleri Derneği (GYD) ilk kez bir tanıtım etkinliğinde yer aldı. Provid Sistem Teknolojileri tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Red ve Cooke tanıtım etkinliğine GYD katkıda bulunarak ev sahipliği yaptı.

Bugüne kadar yapılan tanıtımlardan farklı olarak, Zekeriya Kurtuluş (GYD), tanıtılan Helium sensöre sahip Red Epic-W kamera ile etkinlik öncesinde deneme çekimleri yaparak deneyimlerini ve görüntülerini katılımcılar ile paylaştı. Bu çekimleri Sinan Dumanlı kurguladı ve sunuma uygun hale getirdi.

Zekeriya ayrıca etkinlik mekanında kameranın dinamik alanını görebileceğimiz bir ışık düzeneği kurarak, katılımcılara kendi testlerini yapma imkanını da sağlamış oldu. Böylece tarafsız gözlem ve deneyimlerin de paylaşıldığı verimli bir buluşma oldu.

İlk kez düzenlediğimiz etkinlikte aldığımız destekler hepimizi heyecenlandırdı. Katkıda bulunanlara teşekkür borçluyuz.

Kurumsal düzeyde;

STM ışıkları ve tüm lojistik desteği sağladı, böylece etkinlik öncesi çekimler yapılabildi, etkinlik süresince ışıkları ile denemeler yapabildik,

Dijitalist hem etkinlik öncesi, hem etkinlik süresince kamera ekipmanlarını ve teknik destek sağladı,

8mm DaVinci Resolve sistemini etkinlik boyunca bizimle paylaştı, böylece deneme çekimlerimizin sonuçlarını hemen görebildik,

İlk&Son Lens Projektörünü kullanımımıza sundu, böylece yeni mercekleri inceleyebildik,

Film Sokağı Stüdyoları bize kapılarını açtı ve her türlü desteği verdi,

Her aşamada güler yüzlü yardımlarıyla;

Ümit Gülsoy, Hakan Kasırga (GYD), Gülhan Gürel başta olmak üzere tüm Film Sokağı ekibine,

Zekeriya Kurtuluş (GYD), Sinan Dumanlı, Hasan Ersoy, Cansu Günevi başta olmak üzere tüm STM ekibine,

Yasin Ekşi, Göker Gören, Alper Sinan Şahin başta olmak üzere tüm Dijitalist ekibine,

Şener Onar, Hakan Palioğlu başta olmak üzere tüm 8mm ekibine,

Yunus Emre Tolan, Deha Gürbıyık başta olmak üzere tüm Tolanfilm ekibine

şahsım ve GYD adına teşekkür ederim.

Doğan Sarıgüzel

Görüntü Yönetmenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ​